Infolinka

+420 777 727 328

Zima je krásná, ale jak se zahřát?

Viktor Karásek
Viktor Karásek
15.01.2015

Zimní období, tedy doba od 22. prosince do 20. března je obdobím, které vnímáme každý jinak. Jednoduše bych řekl, že děti mají zimu rády protože jde o období, kdy dostávají dárky o Vánocích, těší se na zimní prázdniny a lyžování – prostě zimní sporty. Druhou skupinou jsou potom dospělí, kteří samozřejmě mohou vnímat výhody zimy jako skupina děti, ale ještě k tomu jim zima přináší další změny v každodenním životě, jako například péči o teplo domova – TZB (technické zařízení budov), přiměřené starosti spojené se zimní údržbou exteriéru domu – odklízet sníh, ošetřovat náledí apod. Také bych zmínil používání vozidel, tedy před výjezdem odstranit sníh atd.

Zasklení pergoly rámovým systémem

Já osobně se v zimním období se stejnou péčí jako v jiném ročním období starám o jezírko, tedy sleduji funkčnost malého čerpadla, které zajištuje protékání vody přes gravitační filtraci a nedovolí zamrznutí celé hladiny jezírka.

Zima je také období, kdy jsou krátké dny a tak jak ji i příroda víceméně v zimním spánku, někdy to tak vypadá, že je dost populace v podobném stavu. Naše psychika je náchylná na různé změny a vnímá velmi citlivě jakýkoliv úbytek světla. Dá se s tím však bojovat a dostat své pocity pod kontrolu.

Jak? Například tím, že budete dostatečně odpočívat, vyhnete se stresovým spouštěčům a zařadíte do svého života hezké věci, v zimě denní světlo vyměníte za svíčky a žárovky s teplým žlutým světlem. A na jaře toto můžete rychleji dohnat pobytem venku nebo v zaskleném chráněném prostoru. Tedy v zasklené uzavřené pergole, hliníkovém altánu, kdy tyto prosvětlené prostory umí také efektivně využít sílu solární energie jarního i ještě nízko položeného slunce = tepelný kolektor.

A tímto se dostávám k pravému důvodu, proč jsem sebral sílu a tento článek píši.

Hliníkový altán u domu

Je leden a jsem rád, že po svátcích jsme zahájili rok novými objednávkami. A k tomuto Vás nabádám, pakliže víte, že budete chtít na jaře, tedy již na konci března a také v dubnu užívat prvních jarních teplejších dnů na Vaší terase, balkoně nebo užívat pobytu pod pergolou nebo jiném prostoru v exteriéru Vašeho bydlení, rád bych zmínil, že toto zimní období je vhodnou dobou kdy je možné Vašemu plánovanému projektu věnovat více času, myslím tím vývoj, zpracování a výrobní dobu.

Když toto budete vnímat jako výhodu, tak se již v prvních jarních měsících můžete těšit na vylepšenou relaxaci tam, kde jste doposud mohli trávit čas jen při vhodném počasí, mírném větru a jen když bylo dost teplo.

Rád bych zmínil vliv teploty na člověka takto: jak klesá teplota, stoupá vaše potřeba se zahřát a s tímto Vám umíme pomoci funkčním zasklením, novým altánem pro chráněný pobyt vně Vašeho domu.

Trochu veršů:

Naříkal vrabec na zimu,
proč nemá doma peřinu,
proč nemá kožich ani boty,
nohy ho zebou od té sloty.

Začněte s námi řešit projekty v předstihu, také v zimě. Nakonec naší laserové technice to nevadí. Naopak paprsky jsou viditelnější, než v létě při krásném počasí.

Váš Rosťa Karásek, 15.1.2015

Podobné články

img-2854-4

Svislé markýzy – tma X světlo X stín

Máme pro vás i markýzy jak nadpis napovídá pro aplikaci na stěny tzn. kdy se markýza stahuje/vytahuje nahoru a dolů. V této kategorii je samozřejmě opět více typů výrobků, každý má jiný účel užití, s jinými maximálními rozměry a jinou odolností proti větru, byť se jedná o stínící výrobek je potřeba tuto důležitou vlastnost brát…

005043

Jak rozdělit pokoj? Tipy na dělící příčky

Už vím, jak jsou dnes dobré informace nedostupné a proto, když od Vás přistane v mé emailové poště tolik poptávek, které jsou vždy o tom, že potřebujete rozdělit nebo oddělit jednotlivé části bytu, proto jsem se rozhodl napsat tento článek, který by Vám měl pomoci si představit, jak naše dělící stěny fungují, jak se dají…

Hliníková pergola v šedém provedení

Bezúdržbová hliníková konstrukce pro vaši zahradu

Hliníkové konstrukce pro pergoly, zasklení lodžií, terasy, altány a zimní zahrady nahradí plnohodnotně tradiční konstrukce z masivního dřeva. Cena hliníkové konstrukce je stejná jako konstrukce z KVH dřevěných hranolů, povrch hliníku však nemusíme udržovat a ušetříme tak na nátěrových hmotách. Pro větší stabilitu je třeba hliníkovou konstrukci kotvit alespoň s jednou zděnou stěnou. Jaké nabízejí…

Nezávazná poptávka

Prosíme přiložte fotografie k poptávce, jsou důležité pro správně řešení.

Nahrát soubory

Tato pole jsou povinná.

Společnost Karásek s.r.o., IČ 251 64 589, se sídlem České Budějovice, Nemanická 437/5, PSČ 370 10, jako správce zpracovává osobní údaje. Společnost zpracovává osobní údaje v souladu s právními předpisy, především v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES. Společnost informuje, že každá fyzická osoba má právo na přístup k osobním údajům, právo na změnu údajů a právo na výmaz údajů, případně právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů. Společnost nepředává osobní údaje dál pro marketingové nebo jiné obchodní aktivity. Právo odvolat souhlas i dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů je možno využít v sídle společnosti nebo prostřednictvím emailu sekretarka@karasek.cz . V souvislosti se zpracováním osobních údajů má osoba právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.